Elke Geraerts

Wie is Elke Geraerts?

Elke Geraerts
Elke Geraerts

Een grenzeloze nieuwsgierigheid en een passie voor mensen: dat is wat Elke Geraerts misschien wel het meest typeert. Deze unieke combinatie leidde al vroeg tot een bloeiende academische carrière. Als doctor in de psychologie bekleedde Elke posities aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam, waar ze internationale bekendheid vergaarde met haar gedegen onderzoekswerk. Maar het ondernemerschap bleef trekken. Gedreven door het verlangen om nieuwe inzichten uit de wetenschap om te zetten naar succesvolle business-concepten, richtte Elke in 2014, samen met Pia Buysse,  Better Minds at Work op. Sindsdien helpt dit internationale consultancybedrijf organisaties te floreren tegen de achtergrond van een alsmaar veeleisender bedrijfslandschap.

 • Wat mag u verwachten van Elke?

  Elkes handelsmerk is zonder enige twijfel de wijze waarop ze nieuwe psychologische inzichten weet te vertalen naar frisse en toegankelijke day to day toepassingen. Op die manier inspireert ze mensen en organisaties om hun mentale veerkracht aan te scherpen en de best mogelijke versie van zichzelf te worden. De grote doorbraak kwam er met haar bestseller Mentaal Kapitaal (2015). Het boek, dat intussen aan zijn dertiende druk toe is, werd in het Engels vertaald onder de titel Better Minds. Momenteel wordt ook gewerkt aan een Chinese vertaling. In 2016 verscheen dan Het Nieuwe Mentaal, dat verder inzoomt op het belang van lef voor een succesvol leven. In haar meest recente boek Authentieke Intelligentie, houdt Elke een vurig pleidooi om wat ons als mens uniek maakt, volop uit te spelen in een steeds sterker gedigitaliseerde wereld.

  Titel lezing

  Mentaal Kapitaal

  In deze lezing inspireert Elke hoe je je eigen veerkracht en die van je team versterkt. Deze lezing is niet alleen het perfecte antigif tegen burn-out, maar ook een eyeopener die duidelijk maakt dat investeren in veerkracht leidt tot meer productiviteit en geluk. Tijdens een 48-uren uitdaging stimuleert Elke om een aantal tips en tricks meteen in de praktijk toe te passen.

  Meer weten?

  Website: www.bettermindsatwork.com en www.elkegeraerts.com

  Linkedin/Twitter/facebook/instagram: @ElkeGeraerts

   

Sluit de enquête