Aniek Ivens

Wie is dr. Aniek Ivens?

Dr. Aniek Ivens
Dr. Aniek Ivens

Evolutiebiologe Aniek Ivens heeft een passie voor alles wat te maken heeft met samenwerking: zowel in de natuur als in het dagelijks leven. In 2012 promoveerde zij cum laude aan de Rijksuniversiteit Groningen op haar onderzoek naar de evolutie van samenwerking in de natuur. Medische toepassingen van dit onderzoek onderzocht zij vervolgens aan de Rockefeller Universiteit in New York. Zij ontving onder meer het Pieter Langerhuizen Stipendium, alsmede Niels Stensen, NWO Rubicon en EU Marie Curie fellowships voor jonge wetenschappers. Tevens is zij alumna van de Nationale DenkTank en ervaren improvisatieactrice – en trainer.

Momenteel is Aniek werkzaam als bioloog en onderzoeker. Ook verzorgt zij onder de noemer Academic Improv workshops en lezingen over communicatie en samenwerking voor zowel collega-wetenschappers als andere professionals, waarbij het belang van improvisatie in het dagelijks leven centraal staat.

 • Wat mag u verwachten van dr. Aniek Ivens?

  Samenwerking doorspekt onze levens: we werken samen met onze naasten, met collega’s, binnen sportteams, zelfs met onze darmflora! En wij mensen zijn niet de enigen: het leven op Aarde zou er volstrekt anders uitzien zonder samenwerking. In deze lezing maken we kennis met samenwerking in de natuur in al haar facetten. Hoe organiseren mieren hun mierenkolonie? Hoe functioneert een school vissen? En hoe helpen bacteriën elkaar? En wie weet leren we niet alleen wat óver al deze andere geboren samenwerkers, maar ook ván ze!

  Titel presentatie

  Samenwerking zit ons in het bloed

  Meer weten?

  Website: www.aniek.nyc

  Twitter: @AniekIvens

  LinkedIn: www.linkedin.com/in/aniek-ivens-phd

Sluit de enquête